• Huvudmeny
Allsång vid bryggeriet

Kultur

Nora stad en riktig kulturell pärla med sina låga trähus, kullerstensgator i rutnät, en aktiv veteranjärnväg och sin landsbygd med historiska kulturarv som hyttor och gruvor. I Nora finns en mångfald  av den levande kulturen i form av musik, teater, konst, utställningar och så vidare.

Flera organisationer och föreningar anordnar olika kulturupplevelser. Ofta sker detta i samarbete med kultur- och fritid.

I Nora är vårt kulturarv närvarande i trästaden, veteranjärnvägen och industriminnen från bergshanteringens glansperiod. Såväl tätorten som flera byar håller sig med aktiva hembygds- eller bygdegårdsföreningar.

Mångfalden i kulturen hittar du i körer, konserter, musikfester, teater, Stadra sommarscen, bio, konst, utställningar, Ljusstråk, konsthantverkare, föreläsningar, kulturarrangemang och biblioteket.

LJUSSTRÅK - en konst- och kulturslinga genom Nora bergslag genomförs varje år under första helgen i september. Läs merlänk till annan webbplats

NORANATT - kulturbloss i vintermörker genomförs i marsmånad. Läs merlänk till annan webbplats

KULTURVECKOR i Viker och Järnboås genomförs i juli respektive oktober varje år.

Informationsägare: Tillväxt & Utveckling | Kultur & fritid
Sidan uppdaterad: 2017-02-06

Aktuellt:

Noranatt 4 mars 2017.

Klicka på bilden för mer information om Noranatt

I telefonen finns hela människan

I telefonen finns hela människan visas i Nora konsthall 21/1-11/2 2017. Libanesiskt bad under flykten från Syrien. Klicka på bilden för att se en film som visas i utställningen.

Nora tillsammans med Örebro läns museum ingår i stort konstprojeket

Under hösten 2016 kommer konstprojektet "I telefonen finns hela människan" som leds av Henrik Teleman genomföras i Nora. Projeketet utförs i åtta län. Det går ut på att samla in mobilbilder och berättelser från nyanlända. Det är ett migrations och dokumentationsprojekt. Resultatet från Nora visas i Nora konsthall 21/1-11/2 2017. En större vandringsutställning visas på Örebro läns museum våren 2018. Läs mer om projektet här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ung peng Banner