• Huvudmeny

Framstående Noraprofiler

I Nora finns flera framstående Noraprofiler som vi är stolta över och som vi kan hjälpa till att lyfta fram i win-win samarbeten. Här hittar du några och sidan fylls på efterhand.

Natasha Anderberg, vattenskidåkare

Natasha Anderberg, siktar på WM 2016 och jobbar till vardags som folkhälsoutvecklare i Norra länsdelen. Foto: S. Rickan.

Natasha Anderberg, vattenskidåkare med sikte på WM 2016

Start och utveckling

Natasha började åka vattenskidor i Sigtuna 1988, 15 år gammal. Hon har en bakgrund i elitgymnastik. Tidigare åkte Natasha 3 discipliner som var ett krav för att bli uttagen i landslaget. Hon prioriterade slalom när idrottens specialiserades för ca.15 år sedan och sedan dess har det bara varit framgångar.

Varför dessa framgångar just nu?

- Jag har funderat på det, säger Natasha, jag tror det handlar om att jag inte känner press, åker bara för att det är kul. Jag är starkare vid 41 än när jag var yngre, både fysisiskt och  mentalt. Jag känner mig själv, vet hur jag fungerar.

  • 1996 SM guld individuellt, därefter ett stort antal silver och brons,
  • 2010 SM guld individuellt
  • 2011 SM guld individuellt
  • 2013 SM guld individuellt
  • 7 EM medaljer i klass damer +35, bl.a guld 2009 silver 2014
  • 6:a i VM både i trick och slalom 2014

“Bäst när det gäller”

- Jag skulle säkert fortsätta ”åka” men inte tävla om jag inte hade chans att nå pallen. Jag åker alltid bäst på tävlingar och är väldigt jämn. När jag har kommit till en nivå så håller jag den. Jag tränar året runt och det händer alltid något i träningen. Crossfit är en sport som jag hittat nyligen och är toppen som off-season träning. Jag är stark och bland de bästa fast jag inte hållit på så länge. För några år sedan körde jag Klassikern – ”den Stora”, jag var nyfiken på att se om jag fixar det. Utmaningar är kul.

Mål

Nu satsar Natasha på WM 2016- i slalom. Det är den största grenen inom vattenskidsporten, den med flest utövare, hårdast konkurrens och den gren som Natasha tycker är roligast. Omkostnaderna inför WM 2016 ligger på ca. 200.000 kr och därtill 1000 träningstimmar (10h/ vecka året runt) och 40 hela dagar på träning och tävling.

Häng med på resan till WM 2016

Natasha behöver få loss tid för att kunna träna och söker win-win-samarbeten, personer och företag som vill vara med och följa med på hennes resa. Hon vill vara ett föredöme inom idrotten och hennes erfarenheter kan appliceras på många andra områden. Ett exempel kan vara en vattenskidkväll för företaget där Natasha står för instruktionen eller en kväll med tema bäst när det gäller, balans i tillvaron (jobb, familj, träning), många bollar i luften etc.

Hör av dig till Natasha om detta verkar intressant!

Natasha Anderberg
Telefon 070-3518606
natasha@qemconsulting.se

Natasha Anderberg, vattenskidåkare

Natasha Anderberg, vattenskidåkare

Informationsägare:
Sidan uppdaterad: 2016-02-16