Tyck till om Nora kommun

Ett slump­­mässigt urval invånare i Nora kommun får möjlighet att tycka till om kommunens verk­samheter.

Höstens omgång av SCB:s medborgar­undersökning pågår för fullt. Enkäten har gått ut till 88 000 invånare i 81 kommuner runt om i Sverige och Nora kommun är en av dessa. Enkäten har skickats via vanlig post och i dagarna har en påminnelse gått ut till de som ännu inte svarat. Vi hoppas att alla som fått enkäten i Nora kommun ska ta chansen att tycka till om hur det är att leva och bo i Nora.

Medborgar­undersökningen är en enkät­undersökning som SCB, på uppdrag av Sveriges kommuner, genomfört två gånger per år sedan 2005. Sedan starten är det totalt 265 av Sveriges 290 kommuner som vid något tillfälle valt att delta i undersökningen.

Intresset för medborgar­undersökningen växer bland landets kommuner och höstens omgång med 81 deltagande kommuner är rekord. Ju fler kommuner som deltar, desto större möjligheter för kommunerna att jämföra sina resultat med andra kommuner med liknande förutsättningar. Bland de kommuner som deltar i höstens undersökning finns Göteborgs stad som har närmare 550 000 invånare och Arjeplog som har färre än 3 000 invånare.

De personer som tillfrågas är ett slumpmässigt urval, som dras från befolkningsregistret, 600 i kommuner med färre än 10 000 invånare och 1 200 i större kommuner. Sammanlagt är det 88 000 personer, i åldrarna 18-84 år som tillfrågas i höstens undersökning.

Bland de större kommuner som deltar finns förutom Göteborg även Uppsala, Västerås och Örebro.

Resultaten från SCB:s tidigare Medborgarundersökningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Informationsägare: SCB/Nora kommun
Sidan uppdaterad: 2016-10-10